Previous Image
Next Image

info heading

info content

UNA DOTZENA DE FLORS

Aquest projecte sorgeix de l’interès per aquelles intervencions d’edicions anteriors del propi Festival Lluèrnia que dialoguen amb el paisatge, que aprofiten la seva singularitat (els vincles i lligams -naturals i culturals- per qüestionar-lo) i que posen en valor el protagonisme de les espectadores i espectadors. El segon element d’interès és la vessant participativa i comunitària -la voluntat de fer sentir com a pròpia a les ciutadanes i ciutadans aquesta festa del foc i de la llum- les quals formen part d’aquest Festival des de la seva concepció. Aquests dos interessos estan a l’origen i en tots els processos de desenvolupament del projecte.

Una dotzena de flors posa en joc la relació de conflicte que vincula la visibilitat i l’espai públic per a generar un diàleg, amb i en el paisatge, entre dos volcans, dos indrets icònics de la ciutat, dues postals que es volen explicar d’una altra manera:

– el barri de Sant Pere Màrtir, construït en una de les vessants del volcà Montolivet (lloc de l’acció que va comptar amb la participació d’una seixantena de veïnes del barri animades per l’Associació de veïns de Montolivet).

– el volcà Montsacopa (punt principal d’observació de les espectadores i espectadors). Al camí que envolta el cràter del Volcà Montsacopa, davant de l’Església de Sant Francesc, hi havia diversos punts d’observació senyalitzats. Les persones que, per diferents raons, no van poder pujar al volcà, tenien un punt de senyalització al pàrquing de l’Escola El Morrot. Així mateix, l’acció es podia seguir des de qualsevol punt de la ciutat des d’on es pogués tenir una visió de conjunt del barri de Sant Pere Màrtir i a partir de la informació que podien trobar, d’una banda, a la pàgina web de Lluèrnia i, de l’altra, de la transmissió en streaming de LIVEMEDIA).

Enllaç al text dels plafons situats en diferents punts del mirador del volcà Montsacopa.

CRÈDITS

Una dotzena de flors
Olot, 12 de desembre de 2020, 19h
Acció participativa en el marc de LLUÈRNIA, FESTIVAL DEL FOC I DE LA LLUM
Emplaçaments: barri de Sant pere Màrtir i mirador del volcà Montsacopa
Duració: 37 minuts