Previous Image
Next Image

info heading

info content

Previous Image
Next Image

info heading

info content

OBJECTES FERITS

Aquest taller vol apropar-nos, a través del dibuix, a la relació entre diversitat i identitat. I ho vol fer des del respecte a la pluralitat i tenint en compte els valors que s’hi posen en joc.
El fil conductor d’aquesta reflexió seran un conjunt de residus recuperats d’una deixalleria. Allò que es rebutja perquè ja no es vol o perquè es considera inútil. Restes que ja han complert el seu cicle de vida però que, rescatades i retornades a un context humà, poden gaudir d’una vida renovada.
Voleu participar?
Escolliu a l’atzar un dels sobres. Aquests contenen noms-etiqueta de persones que fan referència a la seva nacionalitat, zona o mobilitat geogràfica, professió, afició, religió, gènere, identitat sexual o ideologia.
Col·loqueu la tarja a la part frontal del barret de cartolina. Qui és? Què fa? Quines característiques té? Com es relaciona amb els altres? Els estereotips ens poden ajudar a simplificar la realitat però, ens atrevim a qüestionar-los? Som capaços de fer front als prejudicis i orientar les nostres decisions amb l’obertura i la sensibilitat necessàries?
Utilitzeu les valoracions anteriors i els conceptes que se’n desprenen per transferir una nova identitat a l’objecte que heu d’escollir. Feu una ullada general abans de decidir-vos per un.
Disposeu de materials usuals com llapis de grafit, rotuladors, ceres, barbotina o tisores, però també, d’altres més especials pensats per reparar, curar, retocar o decorar com grapes, bena, agulla i fil de cosir, tirites, pintallavis, pintaungles, maquillatge, betum…
T’hi atreveixes?