Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

 

Vídeos de les accions

https://www.youtube.com/playlist?list=PLLSCi1_kOqBpCyi3BuQYt8QrVyG9nqfI_

Dossier amb informació de les accions

https://drive.google.com/file/d/1hzqER6e_6GNWDs2J7WuKf2efAviE3AS5/view

 

LI RESOLDRÉ LA SEVA INQUIETUD

Li resoldré la seva inquietud és un projecte de rebuig al judici contra l’1-O i d’acompanyament i suport a les processades i als processats.

Amb la memòria de l’Hospital com a espai d’acollida, cura i assistència per a tothom, la intervenció vol canviar la percepció de l’edifici per convertir-lo en una acció política contra el silenciament i la pèrdua de drets civils i democràtics que suposa l’empresonament per causes polítiques d’una persona i de les seves idees. Des d’aquest marc es proposen dues intervencions que s’integren a les façanes de l’edifici: una instal·lació i un programa d’accions.

L’expressió del títol és la frase amb la qual el jutge Pablo Llarena, amb una actitud “xulesca” i arrogant, solia respondre a les crítiques i als retrets de les preses i els presos quan anaven a declarar.

La instal·lació consisteix en la col·locació de 25 puntals d’obra grocs i 25 altaveus (un per a cadascuna de les persones processades) als balcons de les dues façanes de l’Hospital. Li resoldré la seva inquietud vol ser una acció de reivindicació del “silenci contra el silenci” on l’element expressiu és l’absència de so. A partir del silenciament de la veu com a forma de visualitzar el conflicte, les façanes es converteixen en un “multi altaveu” que genera una expectativa de so. Un so frustrat, però, que es reivindica a través del seu silenci i per la presència dels puntals, elements de suport que aguanten l’edifici i que ocupen el lloc de les processades i els processats.

A aquesta instal·lació s’hi entrelliga un programa d’accions que vol ser un crit unànime però on les condicions de comunicació i escolta es posen en qüestió, fet que vincula el projecte amb l’art conceptual i que fa que el seu repertori d’accions s’acosti a l’spoken word, l’activisme poètic, l’art sonor, el minimalisme o el teatre experimental.

L’espai a on les ciutadanes i ciutadans  que transiten en el seu tragí personal i col·lectiu toparan amb les accions que irrompran des dels balcons no és una àgora silenciosa, sinó un espai impregnat dels sons i els moviments de la ciutat.

CRÈDITS

Li resoldré la seva inquietud,
Del 5 de febrer al 29 de juny de 2019
Instal·lació/accions a les façanes de l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot
Projecte: Servand Solanilla
Programació accions: Tate Lucena, Joan Serra Capallera i Servand Solanilla
Muntatge: Francesc Mas i Xevi Roura
Grafisme: Xevi Prat
Amb el suport de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa