Previous Image
Next Image

info heading

info content

HAS DE CANVIAR LA TEVA VIDA!

Has de canviar la teva vida! té com a marc conceptual els malestars existencials i el seu tractament a través de l’ús terapèutic de l’activitat i el moviment/la immobilitat. Una pràctica que vol aprofitar l’impuls del moviment repetitiu i rutinari per interrompre’l i fer-ne emergir un de nou.

Has de canviar la vida! assenyala, d’una banda, la indústria del fitness com a metàfora de la maquinària social que modela i ensinistra el cos i, de l’altra, les tècniques terapèutiques que, en el seu oferiment d’emancipació i d’intensos estats d’excepció interiors, donarien forma a individus flexibles i adaptables al context capitalista actual.

Has de canviar la vida! es presenta com un nou mètode d’iniciació a la cal·listènia (disciplina d’entrenament basada en el propi pes corporal), una sessió tutoritzada amb audioguia, de quaranta minuts de duració, que endinsa la persona participant en un estira i arronsa a través d’unes veus que qüestionen el moviment i ens parlen sobre la infelicitat, el sensesentit, la hiperestimulació i reprogramació neurològica de la nostra era connectiva, el circuit psicologitzant i el discurs terapèutic que conforma el llenguatge del jo, la necessitat de polititzar el malestar o la crida a dirigir la ràbia contra el moviment global i la vida que ens sotmet. Unes veus que es construeixen a partir de pensaments i màximes d’autores i autors, especialment de l’àmbit de la filosofia contemporània, com Eva Illouz, Gilles Deleuze, Franco “Bifo” Berardi, Alain Ehenberg, Ester Jordana, Katy Hatzeneder, Santiago Petit, Marina Garcés, Marie Bardet, Ixiar Rozas, Bruno Latour o Steven J. Jackson, entre d’altres.

Has de canviar la teva vida! són les últimes paraules del sonet titulat “Tors arcaic d’Apolo”, que el poeta austríac Rainer Maria Rilke va escriure l’any 1907, en sentir-se interpel·lat a llegir les senyals que aquesta escultura li enviava. És el títol d’un llibre que el filòsof alemany Peter Sloterdijk va escriure l’any 2009 i que parla de la vida com a “trainning”.

En definitiva, Has de canviar la teva vida! és un experiment sobre el moviment i els seus xantatges. És una confluència de veus. És un programa d’autoajuda. És una crida a la revolució.

CRÈDITS

Has de canviar la teva vida!
Olot, 14 d’abril de 2023
Acció participativa amb audioguia
Sessions: 11:00h,12:00h,13:00h, 17:00h, 18:00h i 19:00h
Durada: 40 minuts
Emplaçament: Parc de les Móres (zona de cal·listènia)